Dinamikus egyensúly és produktivitás

LIFEandCODE

LIFEandCODE

Ha az útmutatás elég lenne...

2014. augusztus 15. - Bíró Andrea

Szeretnélek motiválni, úgy, hogy nézzük egy kicsit más megközelítésből.

A kiindulópont kérdőív elemezések alapján vagy az egyéni beszélgetések alatt, ugyanazok a problémák, ugyanazok a kérdések és válaszok fogalmazódnak meg. Kevés idő, sok stressz és egyre fáradtabb állapot, amivel nem könnyű mit kezdeni. És rengeteg kifogás, indok és ok, hogy miért nem teszi meg. 
Természetesen ez csak kivonata az életnek és ennél sokkal összetettebb, de elfelejted, hogy rólad szól és azokról a mintákról, amit a környezetednek mutatsz vagy amit a környezeted mutat neked. A világ változik, de az alapok nem, ezért időszakosan végig kell gondolnod, hogy hol tartasz, mit tettél és nem tettél eddig magaddal. Egészséges alapok nélkül nem lehet megfelelni a mindennapok kihívásainak.

Nézzük a tényeket:

  1. A számodra is a legfontosabb az egészség.
  2. Tény, hogy ez a 7-10. helyre szorul vissza a mindennapokban.
  3. Előfordul, hogy halogatsz, számodra fontos dolgokat, vagyis saját magadat szabotálod.
  4. Az egészséges étkezés csak fogadalom marad, mert mindig rohansz.
  5. Kevés folyadékot fogyasztasz, emiatt sokszor csökken a koncentrációs képességed.
  6. Egyre kevesebbet mozogsz.
  7. Ezzel egyenesen arányosan egyre stresszesebb vagy.
  8. Emiatt egyre többször előfordul, hogy itt fáj, ott fáj.
  9. Azt hiszed majd elmúlik és észre sem veszed, hogy életed részévé válik.
  10. A fájdalom és a fáradtság miatt egyre rosszabb lesz a kedved.

+1. reménykedsz, hogy a megtalálod a könnyebb utat.

Rossz hírem van: ha önmagában az útmutatás elegendő lenne, mindenki egészséges, karcsú, gazdag és boldog lenne. 

Az összes döntésed 99%-át nem te hozod, hanem a beprogramozott viselkedésformáid hozzák helyetted, hiába gondolod, hogy te választasz. Szokásaid meghosszabbíthatják vagy megrövidíthetik az életed és fájdalmassá vagy fájdalmatlanná tehetik a mindennapjaidat.

Mitől leszel motivált, ha nem tudod, hogy pontosan mi a probléma vagy mi, mit okoz? 
Foglalkozz magaddal, mert más biztos nem teszi meg!
Tény, hogy könnyebb elhinni az azonnali ígéreteket, gyors megoldásokat vagy bekapkodni a gyógyszereket, de avval nem szűnik meg a probléma, és újra visszatér. Nehezebb megállni, szembesülni a ténnyel, hogy "én" valamit nem jól csinálok, átgondolni, hogy változtatnom kell, ki kell lépnem a megszokott komfort zónámból, hogy új számomra ismeretlen közegben folytassam. Visszatérő problémák figyelmeztetnek, hogy nem a tényleges okot szüntetted meg. 

A változáshoz idő kell. Szánj  rá elég időt! Légy következetes! Gondold át és ne fogadj el vagy nem utasíts el mindent azonnal! Alkalmazd és találd meg a számodra legmegfelelőbb formát. Gondolkozásod akkor fog változni, ha erőfeszítést teszel az eltérő nézőpontok elsajátítására is.
Tény, hogy a stressz az életünk része és meg kell találni a saját stratégiánkat rá. A stresszkezelés tudományos téma és életfilozófia egyaránt. Mielőtt kifogásokat, módszereket és azonnali gyógymódot keresnénk magunkon kívül, szükséges, hogy befelé forduljunk, és finomítsuk hagyományos érzékeléseinket és tapasztalatainkat.

Mindenekelőtt el kell különítenünk azokat az eseményeket és helyzeteket, amelyeket befolyásolni tudunk és befolyásolni akarunk. Tény, hogy a fájdalom nem múlik el magától, ha nem teszel semmit. A fájdalom jelzés, feladata az esetek egy részében a test önvédelmi mechanizmusa. Két nagyon fontos hatása van: egyrészt amint megérezzük a fájdalmat, azonnal beszüntetjük azt a tevékenységet, amely okozza. Ezt megtanuljuk, másrészt a fájdalom miatt pihentetni kényszerülünk a sérült testrészt, amely időt kap a regenerálódásra. Segítségként egy kiindulópont kérdőív vagy egy gyors stressz teszt: tovább

P.s: Nézz szembe a ténnyel, ha nem mozogsz, ha nem figyelsz magadra, stresszelsz és nem vezeted le, nem foglalkozol magaddal, esetleg dohányzol, kevés folyadékot iszol, nincs időd magadra, akkor előbb-utóbb a tested üzenni fog, hogy elég. Fájni fog a fejed, állandóan fáradt leszel, egyre kevesebbet mosolyogsz, egyre több kiló lesz feleslegesen rajtad és elkezdődnek a fájdalmak.

Biztos ezt akarod? És egy utolsó tény: változás nélkül nincs eredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeandcode.blog.hu/api/trackback/id/tr996605969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása