Dinamikus egyensúly és produktivitás

LIFEandCODE

LIFEandCODE

Szeretnél egészséges, boldog, sikeres... lenni?

2014. augusztus 23. - Bíró Andrea

Mikor ültél le utoljára és gondoltad végig, ki vagy, mit csinálsz, hol tartasz, mit csináltál jól és rosszul, milyen céljaid vannak, mit kellene még elérned, mik a terveid, milyen lehetőségeid voltak és vannak, mit nem használsz ki ezekből... és még fel lehet tenni néhány személyesebb kérdést is.                                  Fotó: Alyssa Brule

Blog-Share-Photo-0079.jpg

Miért is ezzel kezdem? Talán, mert pont a legfontosabbat felejtjük el mindig, hogy az életünk rólunk szól! A legalapvetőbb hibákat ejtjük nap, mint nap, persze a hibáinkból tanulunk, de tényleg tanulunk belőle? Ha tanulnánk akkor bizony nem lennyi ennyi morcos, stresszes, fáradt és céltalan ember. És tulajdonképpen miért is van ez így? 

Persze Te, pont nem ilyen vagy! Azért nem árt néha ellenőrizni, hogy éppen mi a helyzet!

Ha nem figyelünk magunkra, akkor kibillenünk az egyensúlyunkból. Itt nem csak a testi, hanem a lelki egyensúlyt is értem, mind nálad, mind a környezetedben. Mint ahogy a betegség hiánya sem jelenti, hogy egészséges vagy. Amikor időnként jelentkezik egy-két testi tünet pl. itt-ott fáj, vagy fáradtabb vagy, akkor érdemes foglalkozni magaddal! Előfordulhat, hogy egy lelki eredetű probléma jelentkezik testi tünetként! Pont azért jelez a testünk, hogy végre figyelj magadra, más úgysem fog! Ne az egyszerűbb megoldást válaszd, hogy gyorsan bekapsz egy pirulát.

Lényeg, hogy nem elég egy-egy dologgal, a teljes egészeddel kell foglalkozni, mivel minden összefügg. Ha keveset alszol, az kihat az egész napodra, amitől stresszesebb leszel, kevésbé leszel hatékony, hibázol, amitől bűntudatod lesz, ezért kiabálhatsz olyannal, aki nem érdemli meg, ha halogatod a döntéseidet akkor elképzelhető, hogy rosszul alszol és így tovább.

Megjegyzés: légy őszinte magadért a kitöltésnél! Ha érdekel egy rövid értékelés, akkor a végén add meg az elérhetőséged! A gördítő sávval tudsz tovább menni és a végén lévő gombbal tudod elküldeni.

Tudom, ez a legnehezebb, hogy saját magaddal foglalkozz, szembesülni a hibákkal, vagy pontosan megfogalmazni, hogy mit érzel. És a kérdésekből további kérdések jönnek és újra és újra meg kell találni a helyes választ. Vagy legalábbis a lehető legjobb döntést meghozni. 

Szeretnél beszélgetni? Szeretnéd, ha olyan kérdéseket kapnál, amit Te nem biztos, hogy felteszel magadnak? Szeretnéd igazán megismerni magadat?  

A beszélgetés még nem ártott senkinek, sőt kifejezetten stresszoldó is lehet és a probléma megoldássá válik. A semmiből is lehet jó beszélgetést kezdeményezni, ígérem ebben az esetben nem a semmiről, hanem egy igazán izgalmas területről, a Te élettérképedről fog szólni. 

Produktivitási tanácsadás egy újfajta megközelítés.

Kiindulópont meghatározásával segítő, támogató rendszer biztosítása, melyben kiemelt a rendszerezés és a hatékonyság segítése az élet három (egyén, család, munkahely) területére, kiegészítve egészségfejlesztéssel, élettér ergonómiával, aktív rekreációval, új folyamatok tervezésével, proaktivitással, időmenedzsmenttel kombinálva.

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeandcode.blog.hu/api/trackback/id/tr486627471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása